Blogs

Wanneer naar de fysio als oud volwassene?

Wanneer moet je de fysiotherapeut bezoeken? Een gids voor ouderen! Als oudere volwassene vraag je je misschien af wanneer het tijd is om een fysiotherapeut te raadplegen. Hier zijn enkele situaties waarin het verstandig is om een afspraak te maken: Pijn of ongemak: Als je regelmatig last hebt van pijnlijke gewrichten, spieren, rug of andere lichamelijke klachten, kan een fysiotherapeut…

Read more

Bedrijfstesten

In samenwerking met Anytime fitness maken geven we een inzicht aan de fitheid van het personeel. Dit klinkt erg zwart wit maar dit hoeft het niet te zijn. Niet fitte medewerkers, overbelastingsblessures, foute houding, ergonomisch niet correcte uitvoering of stress gerelateerde klachten kunnen op de werkvloer voor veel chaos zorgen. Om jaarlijks een Health check uit te laten voeren onder…

Read more

Nieuwe knie (TKP) & nu?

Revalidatie bij een nieuwe knie is een programma per persoon op maat. Leeftijd, mobiliteit, kracht, uithoudingsvermogen maar ook het voortraject spelen hierbij een grote rol. Hoe sterker en stabieler u de operatie in gaat, hoe beter en sneller u de revalidatie vorm kunt geven. Middels het Better in – Better out principe is hier onderzoek naar gedaan en vastgesteld dat…

Read more

Nieuwe heup (THP) & nu?

Revalidatie bij een nieuwe heup is een programma per persoon op maat. Leeftijd, mobiliteit, kracht, uithoudingsvermogen maar ook het voortraject spelen hierbij een grote rol. Hoe sterker en stabieler u de operatie in gaat, hoe beter en sneller u de revalidatie vorm kunt geven. Middels het Better in – Better out principe is hier onderzoek naar gedaan en vastgesteld dat…

Read more

Voorste kruisband revalidatie

Terug naar Sterkte en Beweging Een blessure aan de voorste kruisband is een veelvoorkomend letsel, vooral bij sporters. Het kan optreden tijdens abrupte bewegingen, draaibewegingen of directe impact op de knie. Een voorste kruisbandruptuur kan een significante impact hebben op de functionaliteit en het dagelijks leven van een individu. In dit blog bespreken we de oorzaken, symptomen, diagnose en revalidatie…

Read more

Shin splints (spring schenen)

Ook een veel voorkomende runners klacht die ik in de praktijk ook veel terugzie. Waarbij vaak nog niet een eenduidig antwoord gegeven kan worden op de vraag waarom ontwikkel ik dit. Wat zijn ‘shin splints’? Eigenlijk is het een verzamelnaam voor alle overbelasting klachten die zich rond het scheenbeen kunnen vormen. Om even een beeld te vormen: je onderbeen bestaat…

Read more

Runners knee

Ongeveer 12% van de hardloop blessures is een Runners Knee, dit wordt in simpele woorden de ‘lopersknie’ genoemd. ITBS of TIFS in de medische diagnose wereld.  Symptomen: Pijn aan de buitenkant van de knie, vaak al na de eerste minuten van het hardlopen. Er is wel een uitstralingsgebied voor de pijn, deze bevind zich dan richting de voor- of achterzijde van…

Read more

Doorbreek je trainingsplafond

Ik kan nooit meer dan 10k rennen, een 5k wordt nooit sneller dan ik nu ren, sneller dan dit word ik niet. Allemaal opmerkingen en vragen die ik vaak hoor.Dus bij deze een aantal tips om je trainingsplafond te doorbreken. Bij onvoldoende variatie in je training wordt de adaptatie van je lijf aangepast. Waarbij het trainingseffect uiteindelijk uitblijft, dit kan…

Read more

× Stel hier je vraag!
Scroll to top