Niets is zo belangrijk als een warming-up, dat blijf ik altijd roepen bij welke sport dan ook. Door mijn jarenlange ervaring binnen eredivisie handbal niveau heb ik heel veel schouders mogen behandelen maar ook diverse onderzoeken doorgenomen om zo tot het beste resultaat te komen voor een specifieke schouder warming-up.

Laat het me zo stellen. De schouder is anatomisch een perfect gewricht, alles past netjes, zitten mechanisch veel verbindingen maar eigenlijk is de schouder kop te groot voor het kommetje. Er bevindt zich dan wel een vacuüm ring rondom het kommetje om zo de schouderkop op zijn plek te houden, maar er zijn ook nog 4 omliggende spieren rondom de schouderkop die voor extra stabiliteit functioneren. Compleet genoemd: de rotator cuff. Deze spieren zijn heel belangrijk om snelheid en kracht tijdens een tennisslag te kunnen genereren. Maar door herhaaldelijk bewegen maar geen specifieke warming-up voor de rotator cuff ontstaan er vaal schouderklachten. Met name aan de voorkant van de schouderkop ontstaan klachten met het gevoel van in klemming op een bepaald punt in de beweging. Daarom heb ik een simpele warming-up van max 3min samengesteld om zo alle spieren van de rotator cuff op te warmen middels een elastic band. Deze band is te bestellen via de website met instructies over de warming-up.

× Stel hier je vraag!
Scroll to top