Revalidatie bij een nieuwe knie is een programma per persoon op maat. Leeftijd, mobiliteit, kracht, uithoudingsvermogen maar ook het voortraject spelen hierbij een grote rol. Hoe sterker en stabieler u de operatie in gaat, hoe beter en sneller u de revalidatie vorm kunt geven. Middels het Better in – Better out principe is hier onderzoek naar gedaan en vastgesteld dat fysiotherapie voorafgaand aan de operatie wel degelijk een grote invloed heeft.

Voorafgaand aan de operatie kan ik als fysiotherapeut thuis langskomen om de handigheid binnenshuis te bekijken en zo nog de laatste tips te geven, krukken of rollator in te stellen of de eerste weken van revalidatie alvast met u door te spreken. Zo bent u beter op de hoogte wat u te wachten staat, hebben wij al eens kennis gemaakt en kan revalidatie ook sneller opgestart worden na de operatie.

De eerste weken kan fysiotherapie aan huis verzorgd worden als u nog niet in staat bent om naar de praktijk toe te komen. Hier starten we de revalidatie op waarbij we letterlijk de eerste stappen maken, de knie mobiliseren en middels onze Game Ready methode het vocht en zwelling met zowel koeling als compressie gaan verminderen. Een unieke methode die veelal alleen bij topsporters wordt toegepast, maar wij in de praktijk hebben om zo het herstelproces zo optimaal mogelijk te bevorderen.

Wanneer u in staat bent om naar de praktijk te komen zal de revalidatie worden uitgebreid met de volledige mobiliteit in het kniegewricht te verkrijgen, stabiliteit op te bouwen, het looppatroon te optimaliseren en conditie uit te breiden naar uw gewenst niveau.

Door mijn stagetijd binnen de traumatologie & amputatie afdeling van Adelante ben ik ook bekend geraakt met litteken behandeling. Dit speelt een grote rol op de, met name buig, mobiliteit van de knie. Door de litteken behandeling toe te passen wordt het litteken niet alleen cosmetisch in betere staat maar neemt de mobiliteit van het gewricht sneller toe waardoor het revalidatie traject versneld wordt.

Staat u op de wachtlijst voor een nieuwe knie, neem dan contact op om alvast u mee te nemen in de planning. Mag ik met u het revalidatie traject aangaan?

× Stel hier je vraag!
Scroll to top