“Claudicatio: persoonlijke aanpak voor verlichting”

Heb je ooit ervaren dat je benen vermoeid of pijnlijk aanvoelen tijdens het lopen? Dit zou een teken kunnen zijn van claudicatio intermittens, ook wel bekend als etalagebenen. Dit pijnlijke symptoom wordt veroorzaakt door een verminderde bloedtoevoer naar de beenspieren, wat resulteert in pijn, krampen en vermoeidheid. Bij Fysio Atelier begrijpen we hoe deze aandoening je dagelijkse activiteiten kan beïnvloeden, en daarom bieden we gespecialiseerde fysiotherapeutische behandelingen om verlichting te brengen.

Wat is Claudicatio?

Claudicatio intermittens treedt op wanneer de slagaders in de benen vernauwd zijn, meestal als gevolg van atherosclerose. Dit leidt tot een verminderde bloedtoevoer naar de beenspieren, vooral tijdens inspanning, wat pijn veroorzaakt.

Fysiotherapie als oplossing bij Claudicatio

Bij het Fysio Atelier hanteren we een op maat gemaakte aanpak om patiënten met claudicatio te ondersteunen en de symptomen te verminderen. Onze gecertificeerde fysiotherapeute Karlijn richt zich op:

1. Looptherapie:

Onze gespecialiseerde looptherapie is gericht op het verbeteren van de loopafstand en het verminderen van pijn. We begeleiden je bij het opbouwen van een aangepast loopprogramma dat is afgestemd op jouw individuele behoeften en capaciteiten.

2. Krachttraining:

Gerichte krachttraining kan helpen bij het vergroten van de spierkracht in de benen. Dit draagt bij aan een verbeterde bloedcirculatie en vermindert de symptomen van claudicatio.

3. Leefstijladvies:

Karlijn biedt waardevol leefstijladvies, waaronder het belang van gezonde voeding en stoppen met roken, om de algehele gezondheid te verbeteren en het risico op verdere complicaties te verminderen.

Fysio Atelier: jouw partner in welzijn

Bij het Fysio Atelier begrijpen we dat elk individu unieke behoeften heeft. Onze persoonlijke aanpak, gecombineerd met de nieuwste evidence-based technieken, stelt ons in staat om effectieve behandelplannen te creëren die zijn afgestemd op jouw specifieke situatie.

Door te kiezen voor Fysio Atelier, kies je voor:

  • Expertise: Onze fysiotherapeute is gecertificeerd in het behandelen van claudicatio en zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de fysiotherapie.
  • Individuele Begeleiding: We geloven in een persoonlijke aanpak, waarbij we rekening houden met jouw gezondheidssituatie en doelen.
  • Resultaatgerichte Behandelingen: Ons doel is niet alleen om symptomen te verlichten, maar ook om de algehele gezondheid en mobiliteit te verbeteren.

Neem vandaag nog contact met ons op om een afspraak te maken en samen te werken aan een actievere, pijnvrije levensstijl. Jouw gezondheid is onze prioriteit!

× Stel hier je vraag!
Scroll to top