Hoe kunnen wij ervoor zorgen dat jouw zwangerschap fijn verloopt?

Pre-nataal: 

Bewust en ondersteuning bieden voor je lijf om zo je zwangerschap klachten vrij door te komen. Dat is wat wij als fysiotherapeuten kunnen doen om je hierin te begeleiden. 

Er zijn natuurlijk de standaard zwanger fit groepjes waar je in een groep ademhalingsoefeningen, fitness bal oefeningen doet etc. Dat zou natuurlijk prima zijn ter bewust wording van het lijf. Maar wij weten uit ervaring dat de begeleiding hierin veel persoonlijker en beter kan. 


Veel vrouwen sporten bijvoorbeeld al voor de zwangerschap maar weten niet hoe ze dit af moeten bouwen in fasen van zwangerschap. Wat mag wel, wat mag niet? Maar ook hoe is je houding voor dat de borsten en buik groter worden, kun je hier vooraf al preventief mee bezig zijn. Train de bovenrug, onderrug en bil/hamstring regio al extra op om niet te gaan compenseren als het gewicht aan de voorkant meer wordt. 

Dit zorgt ervoor dat jij bewust door kunt blijven sporten, je extra aandacht besteed aan de spieren die stabiliteit kunnen bieden en je bewust met ademhaling bezig kunt zijn. 

Post-nataal: 
Na je zwangerschap weer opbouwen in sporten? Daar komt natuurlijk veel meer bij kijken dan alleen maar oppakken waar je gebleven was. De kwaliteit van peesweefsel is zwakker, maar ook buik- en bekkenbodemspieren hebben heel wat te voorduren gehad. 

Het gedegen starten met trainen, oefeningen voor thuis en een aantal weken begeleiding is dan van belang. Daarom bieden we fysiotherapeutisch het Post-nataal programma aan.

Bestaande uit een intake, lichamelijk onderzoek, metingen maar ook een persoonlijk herstel- en trainingsplan. 

× Stel hier je vraag!
Scroll to top