Bij ons kun je terecht voor trainingen en behandelingen van overgewicht bij kinderen van 6 t/m 16 jaar. In deze tijd spelen kinderen nog maar erg weinig buiten en zitten ze veel binnen, vaak achter een tablet/game console/telefoon. 

Dit resulteert erin dat in 2020 ruim 14,7% overgewicht had. Waarvan 2,5% ernstig overgewicht met een BMI boven de 30. De beweegnorm voor kinderen is minimaal 1 uur per dag matig/intensief sporten. Waarbij geadviseerd wordt om 3x per week oefeningen zoals touw- of trampolinespringen, rennen, voetballen etc. om de bot- en spiersterkte optimaal te houden. 

Middels een programma dat samen met Anytime fitness en de beweegcoaches van Negen wordt vormgegeven begeleiden we kinderen middels een programma waarbij bewegen ook weer leuk wordt. Het is gericht op plezier, vertrouwen in bewegen en zelfvertrouwen. 

Elk kind hoort fit en energiek te zijn waardoor hij/zij meer plezier krijgt in spelen en bewegen. 

De fysiotherapie is erop gericht om een beginsituatie in kaart te brengen middels een intake, fit test en inbody meting. 

× Stel hier je vraag!
Scroll to top