Een unieke kans om jouw looppatroon met klachten te beoordelen

Geen reguliere specialisatie maar wel een die 100% bij mij past. Waar je misschien denkt wat is het überhaupt kunt u onderstaand lezen wat het misschien voor jou kan betekenen. 


Als voormalig atletiek trainster en tevens hardloper is mijn fascinatie voor het technische aspect van het hardlopen al vroeg ontstaan. Technische looptrainingen, analyseren van klachten en behandelen tot op de oorzaak staan bij deze specialisatie centraal. 

Een analyse is opgebouwd uit: 

  • Een statisch onderzoek (in stand)
  • Een gewrichtsonderzoek 
  • Een stabiliteitsonderzoek van het onderste keten 
  • Een slow motion opname tijdens het lopen & rennen 
  • Een complete analyse van verbeterpunten incl. bijbehorende oefeningen ter verbetering 

Het voordeel is dat je een visueel beeld krijgt van je eigen looppatroon. Een stukje bewustwording maar ook het bekijken van compensatie strategieën. Een spier of pees is bijvoorbeeld niet capabel om zichzelf te overbelasten dit komt altijd vanuit een bepaalde weerstand, trekkracht of a-symetrie in het lopen. 

Door de oorzaak op deze manier te bekijken, compensatie strategieën aan te pakken en voor optimaal herstel te gaan zorgen we ervoor dat je klacht ook niet binnen korte tijd weer terugkomt en je binnen no-time weer aan de bel moet trekken! Doe er je voordeel mee en laat je looppatroon nakijken bij klachten! 

× Stel hier je vraag!
Scroll to top