De gevolgen van een val bij ouderen zijn vaak kritisch, daarom is het belangrijk om zo technisch en stabiel mogelijk op de been te blijven. In Nederland belanden er …. na een val op de spoedpost met breuken, kneuzingen etc. Het risico is een operatie of breuk die op latere leeftijd slechter hersteld. Maar ook mentaal het bang zijn om te vallen, minder activiteiten uitvoeren en spierweefsel dat achteruitgaat. Er wordt door een val uiteindelijk beroep gedaan op zelfstandigheid. 

Als fysiotherapiepraktijk, maar ook als samenwerking van Anytime fitness en de beweegcoaches van Negen via de gemeente Leudal spelen we in op de preventie behoefte van gemeente Leudal. 

Wij bieden valpreventie aan middels een 10 weken programma waarbij we vooraf testen op valrisico, stabiliteit, spierkracht en looppatroon. Zo kunnen we specifiek per persoon de vooruitgang monitoren maar ook het startpunt zo optimaal mogelijk inschalen. 

In de 10 weekse trainingen wordt er aandacht besteed aan alle bovenstaande punten om daadwerkelijk de spieropbouw, stabiliteit en coördinatie te verbeteren. 

De eerste groep start vanaf week 11 op onze locatie Schoolstraat 1 in Heythuysen. 

In samenwerking met gemeente Leudal zijn alle ouderen op de hoogte gebracht van de start van de cursus op onze locatie, hiermee zijn we blij te melden dat ook de gemeente achter een gedegen opbouw en preventie zorg in de gemeente Leudal zorgt. 

Aanmelden kan via: 
info@sannefysioatelier.nl

× Stel hier je vraag!
Scroll to top